Programa Mindfulness per empreses

 

Els programes de formació en aquesta metodologia destinats a organitzacions i institucions, poden ser: xerrades, conferències, tallers i programes d'entrenament de durada i format adaptats a les necessitats de cada organització. 

 

L’excés d’informació, la multitasca, la competència, i les pressions externes que es viuen en el món actual genera a l’empresa d’avui en dia, líders, gestors i/o empleats estressats, amb una mala gestió del temps, dificultat en la presa de decisions, poc motivats i/o amb síndrome de ‘burnout”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els programes de Mindfulness són experimentals i interactius, i serveixen per afrontar aquestes situacions desafiants del dia a dia. El programa inspirat en l'entrenament MBSR (Mindfulness based Stress Reduction)desenvolupat per Jon Kabat-Zinn (Universitat de Massachusetts), és un dels entrenaments de mindfulness més reconeguts i la seva eficàcia ha estat contrastada per nombrosos estudis científics. Les evidències demostren els seus efectes en reduir l'estrès, en generar resiliència, millorar la salut a part de millorar la capacitat d'atenció i promoure millors relacions interpersonals. 

 

L’objectiu principaldel programa millorar la eficàcia personal, adquirint més autoconsciència (Mindfulness) i cultivant una actitud d’estar present amb el que està passant en el moment, connectant amb les oportunitats que generen els desafiaments laborals i personals. Les persones que desenvolupen atenció plena noten canvis en els següents aspectes:

 

Benestar personal

Millora l'empatia

Millora el treball en l'equip

Reforça l'ètica de les persones

Augmenta la creativitat

Millora la comunicació

Redueix l'estrès i “el burnout”

Millora intel·ligència emocional

Millora la presa de decisions

 

El programa estàndard basat en MBSR (Mindfulness based Stress Reduction) consta de 30 hores de formació on s’aborden els temes següents

 

 1. Què és Mindfulness o Consciència plena.

 2. La percepció de la realitat.

 3. Cóm desenvolupar la intel·ligència emocional.

 4. L'estrès i la tensió emocional.

 5. Respondre a l'estrès i cultivar la Resiliència.

 6. La Comunicació i les relacions laborals

 7. Tècniques efectives per una millor gestió del temps.

 8. Integrant Mindfulness en la vida laboral i personal.

 

Els beneficisdel Mindfulness en l’àmbit professional es veuen reflectits en aquests tres àmbits: 

 

 1. Benestar Personal(claredat mental, derivada d'una atenció més imparcial, amb una millor presa de decisions)

 2. Atenció en el treball(millores en la productivitat resultats de més atenció i concentració. I persones més creatives, resultat d'un enfocament menys amenaçador davant els problemes)

 3. Les relacions personal(millor capacitat de connectar amb els altres, millorant la confiança i l'empatia)

 

Els líders que segueixen un entrenament en Mindfulness desenvolupen una major intel·ligència emocional, millorant així la presa de decisions, i cultivant una actitud personal que serveix d'exemple als seus equips.

 

Segons estudis en l’àmbit de prevenció de Riscos Laborals, un entrenament en mindfulness redueix l'estrès o malestar psicològic en un 47% i els símptomes mèdics associats a l'estrès. A part els participants adquireixen més consciència de la importància de la salut i  augmenta la capacitat per intervenir-hi positivament.

 

Adreçat a:

A tot el personal d’organitzacions i empreses que desitgin, reduir l'estrès, millorar la gestió del temps, la comunicació, aconseguir més cohesió grupal i millorar les relacions interpersonals. Aquest curs repercutirà positivament en el treballador i en conseqüència en el rendiment global de l’empresa.

Els programes de Mindfulness per empreses són impartits per Cristina Cortés, Llicenciada en Psicologia (UAB) número de col·legiada  COPC 11800  i Màster en gestió i administració de personal en l’empresa (UB), amb experiència professional en Recursos Humans, en àrees de formació i selecció de personal. Instructora de Mindfulness per l’institut esMindfulness Barcelona.

Actualment la seva trajectòria professional està orientada al desenvolupament del potencial mental per a la millora personal i professional a través de la inclusió de tècniques de Mindulness en el dia a dia aconseguint  una millora en l’efectivitat i gestió de l’energia, tant en l’àmbit personal com professional (productivitat, creativitat i felicitat).

11.jpg